biuro podr騜y

 Salon sprzeda篡 w Opolu
ul. Ozimska 26/2, 45-058 Opole
tel. 0 77 42 32 833
O nas Praca Linki Kontakt
SUPER PROMOCJE
ZOBACZ KONIECZNIE
    • Czechy » O這muniec, Lostice, Kriomiery, Mikulov, Znojmo, Valtice, Lednice, Zlin

      Powr鏒 do wynik闚 wyszukiwania  Czechy - Smaki Czech


O這muniec - Litovec - Lo靖ice - Krom檟篿 - Mikulov - Znojmo - Valtice - Lednice - Zlin

- Becherovka, Absynt, Slivovice
- Olomouck tvar躨ky
- "Vep鷬 knedlo zelo?
- esnekov pol憝ka a sv膻kov na smetan
- Utopenec a medov pivo

Program:
1 dzie:
Wyjazd z Polski wed逝g rozk豉du jazdy. Przejazd do O這mu鎍a, historycznej stolicy Moraw. Miasto zachwyca zabytkami architektury i regionalnymi specja豉mi. Od jego nazwy pochodzi okre郵enie charakterystycznych serów o這umieckich, których s這ny smak sprawia, 瞠 s doskona陰 zak御k do piwa. Po zwiedzaniu O這mu鎍a, aby przyjrze si produkcji serków przejedziemy do oddalonej o 30 km miejscowo軼i Loštice, gdzie znajduje si Muzeum Oryginalnych Serów O這munieckich. Zwiedzanie zako鎍zymy zakupami w sklepie firmowym. Nast瘼nie udamy si na lunch do restauracji serwuj帷ej serki na ro積e sposoby. Pami皻ajmy, 瞠 by造 one przysmakiem na dworze króla Niemiec i Czech – Rudolfa II Habsburga. Przejazd do Litovela – miejscowo軼i, która od XII wieku zwi您ana jest z warzeniem piwa. Zwiedzanie browaru po陰czone b璠zie z degustacj piwa Litovel, które cechuje dobra kompozycja ekstraktu s這dowego i aromatycznych odmian chmielu pochodzenia czeskiego. Nast瘼nie przejazd do Kromiery瘸 – kolejnego pi瘯nego miasta naszych po逝dniowych s御iadów. Zobaczymy wpisany na list UNESCO gotycko – renesansowy Pa豉c Arcybiskupi i Ogród Kwiatowy – unikatowy przyk豉d ogrodu barokowego na terenie Czech. Kolacj zjemy w jednej z restauracji na rynku. Szef kuchni zaserwuje tradycyjne czeskie potrawy: zup cebulow (cibulova polevka) i gulasz z houskowymi (bu販zanymi) lub bramborowymi (ziemniaczanymi) knedlami. B璠zie te czas na degustacj wysokoprocentowych alkoholi czeskich jak 郵iwowica, absynt czy becherowka. Absynt nazywany jest „zielon wró磬” z racji barwy (naturalnie jest zielony), a i zio這wy likier becherowka, przez wielu uznawany jest za „przyjemn rozkosz, tak o 10 rano jak i pó幡o wieczorem”. Przejazd do hotelu, nocleg.

2 dzie:
Po 郾iadaniu przejazd do Mikulova, nieroz陰cznie zwi您anego z produkcj wina morawskiego. To królewskie miasto, nad którym góruje barokowy zamek usiane jest winnicami. Zwiedzimy zamek i rozleg貫 piwnice, w których zorganizowano ekspozycj prezentuj帷 ró積e ciekawostki na temat uprawy winoro郵i w tym regionie. Czas wolny na lunch, podczas którego poznamy najbardziej typowe czeskie danie: „Vep鷬 knedlo zelo“ – piecze wieprzow z bu販zanymi knedlikami i gotowan kapust. Przejazd do przygranicznego miasteczka Znojmo - centrum s造nnego regionu winiarskiego. Zajrzymy do podziemi, których 30-kilometrowe korytarze ci庵n si pod zabytkowym centrum miasta. Podczas zwiedzania poznamy histori Znojma, w tajemniczej podziemnej ekspozycji zobaczymy pracowni alchemika i przyk豉dowe cele wi瞛ienne. Trafimy tak瞠 do dawnej sali s康owej, w której urz康zono winotek. Po zwiedzaniu czas na obiadokolacj. Tym razem obfitowa b璠zie ona w produkty ze 鈍iniobicia. Tradycyjna „morawska zabijaczka - raut” serwowana jest w formie szwedzkiego bufetu. Przejazd do hotelu na nocleg.

3 dzie:
Po 郾iadaniu przejazd do wpisanego na list UNESCO zespo逝 pa豉cowo – parkowego Lednice-Valtice. Znajduj si tu otoczone ogrodami dostojne zamki, nale膨ce do rodu Lichtensteinów, jednego z najbogatszych arystokratycznych rodów Moraw. Zamek Valtice znany jest z tradycji winiarskiej - w tutejszym Salonie win Republiki Czeskiej mo積a skosztowa tego wspania貫go morawskiego trunku. Zamek Lednice pe軟i funkcj letnich spotka szlachty europejskiej. Po zwiedzaniu czas na lunch. Miejscowe restauracje zapraszaj na aromatyczn zup czosnkow (cesnekova polevka) i „svickovou na smetane” (pol璠wica na 鄉ietanie). B璠zie tak瞠 czas na kaw i jeden ze s這dkich deserów: horké maliny czy rakvi鋘y z bit 鄉ietan. Nast瘼nie kontynuacja zwiedzania. Udamy si do Valtickich podziemi – unikatowego labiryntu podziemnych korytarzy 陰cz帷ych piwnice winne. Przejazd do hotelu na obiadokolacj – zupa - bramborova polevka i sma瞠ny syr s hranolkami i tatarskou omacku (panierowany, sma穎ny ser ó速y z frytkami i sosem tatarskim). Nocleg.

4 dzie:
Po 郾iadaniu przejazd do Zlinu, miasta o wyj徠kowej architekturze. Tu urodzi si Tomasz Bata, za這篡ciel fabryki produkuj帷ej obuwie. Nad miastem góruje tzw. Wie穎wiec Baty, który w momencie swego powstania by drugim pod wzgl璠em wysoko軼i budynkiem w Europie. Wjedziemy na jego najwy窺ze pi皻ro, aby podziwia widok na koloni batowskich domków. Po zwiedzaniu czas na lunch i degustacj kolejnych czeskich specjaów, wybornych dodatków do czeskich piw. Proponujemy utopenca – rodzaj kie豚asy z kawa趾ami s這niny marynowanej w zalewie octowej czy nakládaný hermelin – marynowany w oleju ser typu camembert. Nast瘼nie przejazd nad Kana Baty i widokowy rejs statkiem wycieczkowym. Podczas wycieczki czekaj na nas malownicze krajobrazy i degustacja morawskiej 郵iwowicy, której smak jest wyj徠kowo harmonijny. Czas wolny. W godzinach popo逝dniowych wyjazd w drog powrotn. Powrót do Polski w godzinach wieczornych.

安iadczenia:
Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu*** na Morawach. Pokoje 2, 3 osobowe z 豉zienkami.
Wy篡wienie:
3 郾iadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia czeska.
Transport:
Autokar z klimatyzacj, toalet, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne:
Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wst瘼y, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 1.500 CZK,
- pozosta造ch posi趾ów wymienionych w programie: ok. 1.000 CZK,
- dop豉t za dojazdy z wybranych miejscowo軼i w Polsce, podanych w rozk豉dzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Bielska-Bia貫j i Cieszyna.
Pilot rozlicza si z grup z pobranych kwot na realizacj programu.
Koszty p豉cone za ca陰 grup (np. za lokalnych przewodników) s dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejno嗆 realizacji programu mo瞠 ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie wa積ego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice – O這muniec (200 km) - ok. 4 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1100 km.

Warunki uczestnictwa   |   Kontakt i pomoc w wyborze oferty

Terminy i ceny:

Kod obiektu: SMAKI CZECH PAX HB
Czechy - Smaki Czech
Numer grupy
Data od
Data do
Cena
Transport
Rezerwuj
KCS M0609
09.06.2017
12.06.2017
Sprzeda zako鎍zona
Poka rozk豉d jazdy
x
KCS M0908
08.09.2017
11.09.2017
1099,00 z   879,00 z   Promocja
Poka rozk豉d jazdy

Powr鏒 do wynik闚 wyszukiwania  Powr鏒 do wyszukiwarki

drukuj
Opublikowane na stronach internetowych www.almatur.opole.pl materia造, informacje lub ceny nie stanowi oferty w rozumieniu przepis闚 kodeksu cywilnego.
Copyright © 2007 - 2017 Almatur-Opole Sp. z o.o.



Ta witryna u篡wa plik闚 cookie, dzi瘯i kt鏎ym nasz serwis mo瞠 dzia豉 lepiej. Korzystaj帷 ze strony wyra瘸sz zgod na u篡wanie plik闚 cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegl康arki. Wi璚ej informacji o plikach cookie. Zrozumia貫m